Sinterklaas overleeft storm


(Bijgewerkt op 2005-11-20)

Klik hier voor Mediaplayer-video.

Ondanks een zware storm in de Golf van Biskaje is het Sinterklaas ook dit jaar weer gelukt heelhuids naar Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge te komen. Zaterdag 19 november arriveert de Goedheiligman na een lange, gevaarlijke tocht in de Landbouwhaven aan het Veerse Meer. Begeleid door enkele tientallen Zwarte Pieten gaat de Sint aan wal. Op de kade staan honderden enthousiaste kinderen en hun ouders te wachten.Sinterklaas heeft goed nieuws voor de kinderen. Geen van hen is dit jaar zo stout geweest dat hij of zij geen cadeaux krijgt. "De verhalen die tot mij zijn gekomen, zijn hardstikke positief. We hebben dan ook extra cadeautjes meegenomen dit jaar". Ook Sanne uit Oud-Sabbinge kan dit jaar op een presentje rekenen, belooft de Sint: "Als ze braaf is en goede sinterklaasliedjes zingt is, dan komen we langs en is er ook wat voor haar bij".

Na de welkomstoespraak bestijgt de Sint zijn schimmel en rijdt achter fanfare Advendo aan via de Veerweg naar Wolphaartsdijk. De schoentjes kunnen weer gezet.


Verwijzingen:

Sinterklaas.pagina.nl
Sinterklaas overleeft storm (Google Video)


 


reactie van: elmer te: nooitgedacht datum: 2006-08-28

ik wil graag hulppiet zyn!!!

-----------------------------------------------------------------

Gierzwaluwen zijn terug

(2016-04-27)
Gierzwaluwen, de mooiste vogels boven 't Ouweland, zijn vroeg, dit jaar. Marco Houtekamer zag zaterdag 23 april de eerste: "Dat is erg vroeg en zeker met die kou. Gisteren zag ik hem weer vliegen...het is er nog maar eentje".

Ze vliegen terug uit de overwinteringsgebieden in Afrika om ons een hele zomer te vermaken met hun luchtacrobatiek. Gierzwaluwen komen naar beneden om een nest uit te broeden en te voeden. En scheren daarbij laag over. Het paren doen ze in de lucht. Eenmaal uit het nest blijven ze in de lucht totdat ze zelf een nest beginnen.

Als hier te weinig voedsel is vliegen ze naar Belgi, Frankrijk of Noord-Nederland om hun kostje bij elkaar te scharrelen. 's Avonds vormen ze groepen en groepjes en laten zich goed horen. Het geluid is schel en doordringend.

Aankomstdata 2004-2016:

2016 23 april
2015 04 mei
2014 01 mei
2013 30 april
2012 28 april
2011 01 mei
2010 28 april
2009 03 mei
2008 26 april
2007 27 april
2006 29 april
2005 29 april
2004 29 april


Van de redactie

Er staan sinds kort Youtube-video's van Goestig op deze site. Dat heeft twee redenen:

1. De eerste heet Google. De zoekmachine richt zich meer en meer op tablets en mobieltjes. Sites die daarop niet zijn ingesteld worden minder vermeld. Cineac Oud-Sabbinge (uit 2004) is zo'n site. Gevolg is dat de bezoeken dalen. Van bijna 400 per dag een half jaar geleden tot onder de 200 nu:De hele site met alles wat er in zit opnieuw bouwen is een helse klus. Ik schuif dat even voor me uit. Dat heeft met de tweede reden te maken:2. Tijd. Onlangs begon ik met Damjan Sojanoski en Danny Nije Goestig, lokale televisie voor Goes (gemaakt met een iPad). Goestig kost veel tijd. Maar gaat gelukkig over heel Goes, dus ook over Oud-Sabbinge. Goestig filmpjes over 't Ouweland blijven hier getoond worden.

Hoe Cineac Oud-Sabbinge verder gaat lezen/horen/zien jullie op enig moment.

Ondertussen op Twitter:
Nieuwsarchief

mapsLINKS
Beeldbank Zeeland
Boekenwurm
Brandweer Wolphaartsdijk
Buurtvereniging 't Ouweland
Camping de Haas
Gemeente Goes
Goestig
Google Maps
Heemkunde Bevelanden
Klompje (vakantiewoning)
Kwekerij Kaljouw
Made by Maria
Meteo Wolphaartsdijk
Muziekvereniging Advendo
Omta Info
Salon Jeanette
Tussenstop (B&B)
Van Buiten Uit
Wiert Omta
Wikipedia
Wolphaartsdijk (Goesweb)
You Tube